Lubię ten przepis z jednego prostego powodu: do stworzenia tych muffinek potrzeba tego, co zazwyczaj mam w domu. Z tego powodu jest bardzo przyjazny matce.
Przepis na ok. 20 sztuk niewielkich babeczek.
Składniki:
Mokre:
- 1 jajko
- 1 szklanka mleka
- 1/3 szklanki oleju
- szczypta soli
- 2 szklanki mąki
- 6 łyżek cukru
- łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta sody
Wykonanie:
W jednej misce wymieszać składniki suche, w drugiej mokre. Następnie połączyć je (najlepiej trzepaczką, ale może być też mikser) - ważna kolejność: do suchych powoli dodajemy mokre składniki. W formie do babeczek układamy owoce i zalewamy ciastem. Pieczemy ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Smacznego!
P.S. Dziękuję za 10 000 wejść!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Za każde słowo - bardzo dziękuję.